Waarom ik WordPress gebruik als CMS.

34% van het internet gebruikt WordPress, van hobbyblogs tot de grootste nieuwssites online.

93 keer bekeken #cms #wordpress

WordPress werd uitgebracht op 27 mei 2003 en WordPress is ’s werelds meest gebruikte CMS (content management systeem of “website builder”) geworden. Dit content management systeem is snel favoriet geworden bij zowel web-savvy gebruikers als ervaren developers vanwege hoe simpel maar krachtig het is.

Vroeger was WordPress een blogplatform, maar het is in de loop der jaren goed aangepast en is extreem veelzijdig, waardoor gebruikers volledig functionele sites van elke categorie kunnen maken. Het is ook een open source software, wat betekent dat het volledig gratis, herdistribueerbaar is en een onbeperkte geldigheid biedt.

Hoe werkt WordPress nu eigenlijk?

WordPress heeft 3 primaire componenten: de core code, themes en plugins. De core code is de backend die de functionaliteit van het WordPress content management systeem biedt. Themes zijn de frontends die het uiterlijk van een WordPress website bepalen en de manier waarop de inhoud ervan wordt weergegeven aan bezoekers. Plugins zijn stukjes code die de backend of frontend van een WordPress website wijzigen. Ze ondersteunen extra functies en mogelijkheden, waardoor het mogelijk is om veel aspecten van het WordPress systeem aan te passen en alles te bouwen, van social netwerksites tot e-commerce platformen.

Ik maak gebruik van de flexibiliteit van WordPress om websites te ontwikkelen die gemakkelijk kunnen worden onderhouden en geüpdate worden.

Eenvoudig te gebruiken

Miljoenen sites over de hele wereld gebruiken WordPress. Maar betekent dat iedereen die dit CMS gebruikt een ervaren developer is? Niet echt. Dat komt door de eenvoudige gebruikersinterface van het platform, gemakkelijk te begrijpen opties en de functionaliteiten die aanwezig zijn in het dashboard. Het kan effectief worden gebruikt door iedereen zonder kennis van codering, dankzij de krachtige WordPress-thema’s, plug-ins en tools. Hiermee kan iedereen prachtige, dynamische websites maken.

WordPress veiligheid

Ondanks hoeveel websites over de hele wereld met WordPress zijn gemaakt, behouden ze een hoog beveiligingsniveau. Natuurlijk zijn er altijd loopholes die hackers kunnen misbruiken (dit geldt voor elk CMS), maar WordPress brengt regelmatig beveiligingsupdates uit om uw site tegen kwetsbaarheden te beschermen. En als website-eigenaar is gehackt worden het laatste waar u zich ooit zorgen over wilt maken.

Door uw WordPress-site regelmatig bij te werken en themes en plugins te gebruiken die u vertrouwt, kunt u de beveiligingsrisico’s aanzienlijk minimaliseren.

De WordPress-community blijft groeien

Zoals eerder aangegeven, van sites met een bekend CMS gebruikt bijna 34% WordPress. De WordPress-community kan niet snel worden geëvenaard en blijft alleen maar groeien. Met nieuwe SEO-functies, verbeterde dashboardfunctionaliteit en UI-updates in de toekomst, wordt het platform alleen maar beter en beter.

Om samen te vatten

WordPress biedt de mogelijkheid aan om een prachtige frontend te bouwen met een krachtige en makkelijk te gebruiken backend.

Wilt u een website voor uw bedrijf?

Wacht niet langer en vraag een gratis offerte aan!

Gratis Offerte